Blogg / Datajournalistik

Ett forsknings- och utvecklingsprojekt i samverkan

21 platser kvar!

Vi har de senaste veckorna fått med oss nya talare såsom Hampus Brynolf från Intellecta, Tommy Kaas från Kaas&Mulvad, Anders Norrlid från RKA, Peter Grensund från Journalism++ och Olle Zachrison från Svenska Dagbladet. Den största delen av programmet är dock helt baserad på vad de ingående medieföretagen i vårt projekt gör och har gjort som har med datajournalistik att göra. De kommer att visa upp case och hålla i hands-on-pass. Om några veckor kommer också personer från medieföretagen att berätta mer här på bloggen om sina förväntningar på konferensen och ge exempel på case de har jobbat med.

När vi började skissa på upplägget tidigt i våras tänkte vi oss ett maxantal på 150 deltagare. Vi bokade lokalerna och anpassade budgeten.

Men, intresset för datajournalistik har visat sig vara otroligt stort och det räckte med ett litet, oansenligt twitterinlägg för att 2/3 av platserna skulle sälja slut. I skrivande stund är det 21 platser kvar. Vi kommer att utöka antalet platser så att så många som möjligt ska få gå! Just nu siktar vi på att kunna ta emot 200 konferensdeltagare.

Här nedan syns en liten sammanställning över deltagarna, som ni ser ligger Sveriges Radio och Aftonbladet i topp just nu. Men det kanske ni andra kan ändra på!
 

 

Ni som ännu inte anmält er, gör det på www.sh.se/datajournalistik2013.

Den 26:e kommer vi att annonsera i tidningen Journalisten. Annonsen är inplanerad sedan länge.

Frågan är vad som kommer ge mest effekt – twitter eller papperstidningen?

Vi kommer att sända live från konferensen förmodligen här på bloggen och kanske också på andra ställen, så de som inte får plats kan följa innehållet på distans. Våra studenter på journalistutbildningen som jobbar med livesändningarna kommer också att ge sig ut i pausvimlet och göra mindre reportage. Materialet kommer självklart också att finnas tillgängligt i efterhand.

Bli först att kommentera på “21 platser kvar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *