Blogg / Datajournalistik

Ett forsknings- och utvecklingsprojekt i samverkan

Höjdpunkter på konferensen

Något av det roligaste och mest intressanta på konferenser av detta slag är att titta på vad andra gjort och inspireras av dem när man skall göra egna saker. Därför kan jag verkligen rekommendera att gå alla Best practice från de olika nordiska länderna.

Jag har hyfsad koll på vad som görs på datajournalistik-fronten i Finland där både finska public service bolaget YLE och ledande dagstidningen Helsingin Sanomat gör riktigt bra och intressanta saker. Men i övrigt har jag dålig koll på våra grannländer och är därför nyfiken på vad de har lyckas producera.

På lördag är jag nyfiken på att se vad Hampus Brynolf och Tobias Brandel kommer att visa vad det gäller dataanalyser av sociala medier. Och är ni intresserade av en enkel hands-on övning där ni snabbt kan komma igång med att producera material för egna sajter rekommenderas Timeline.js med Lukas Hansson från Aftonbladet.

I övrigt så kommer SVT Pejls egen Helena Bengtsson att hålla i en lång rad hands-on övningar som är mycket nyttiga för de som vill lära sig något nytt kring avancerad excel eller SQL.

Vi ses på konferensen… Det kommer att bli grymt.

Bli först att kommentera på “Höjdpunkter på konferensen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *