Blogg / Datajournalistik

Ett forsknings- och utvecklingsprojekt i samverkan

Konferensprogrammet finns nu i Google Docs

Det preliminära konferensprogrammet börjar ta form, se följande länk i Google Docs.

Projektgruppen har under våren och början på hösten nu jobbat i flera steg med programmet. Först har alla journalister som deltar i projektet fått önska ämnen och talare. Efter det har vare medieföretag fått fundera kring vad de själva kan bidra med, både i form av case som de vill visa upp och berätta om, men även i form av rena hands-on-övningar.

konferensprogram

Tyngdpunkten när case presenteras är: Så här gjorde vi. Det här resulterade vårt arbete i, och de här utmaningarna stod vi inför.

Våra kontakter runt om i Norden håller just nu på att forma sina landspecifika sessioner i programmet. Bland annat deltar Teemo Tebest (YLE, Finland), Brigitte Alfter (frilans och expert på EU-data, Danmark), Esa Mäkinen (Helsingin Sanomat, Finland). Men fler namn är på ingång!

Vi har som tidigare meddelat fem key-note talare. Sarah Cohen och Mar Cabra inleder konferensen efter att vi från Södertörn hälsat välkommen. Sisi Wei kommer att avsluta konferensen, följt av att alla key-note-talare beskriver sina tankar om framtiden för datajournalistiken. Helena Bengtsson och Jens Finnäs är key-note-workshop-ledare och håller i flera workshops under de två dagarna. Övriga workshops hålls av deltagare i vårt projekt, bland annat kommer Anna Lindberg och Thomas Möller från NTM att hålla i ett Google Fusionpass och Victoria Gaunitz från SR att hålla i ett NodeXL-pass.

Resultatet  är alltså ett två-dagars konferensprogram med fyra parallella delspår. Det är ingen föranmälan till de olika delspåren, men däremot till själva konferensen. Vi har bara 150 platser, så det gäller att anmäla sig fort innan platserna tar slut.

På konferensmiddagen kommer vi också att dela ut ”The first nordic data journalism award”. Detta görs i samarbete med norska Nxt Media. Mer om det i nästa vecka!

 

Bli först att kommentera på “Konferensprogrammet finns nu i Google Docs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *