Blogg / Datajournalistik

Ett forsknings- och utvecklingsprojekt i samverkan

Samlade tankar

Så var Nicar över för den här gången. Och för andra året i rad åker jag hem med både hopp och förtvivlan.

Förtvivlan för att det känns som att jag ligger lååångt efter med mina kunskaper i kod då man sett så många som är så otroligt duktiga på det de gör och väldigt kreativa med det.

Men samtidigt också hopp då man har mer inspiration än någonsin att fortsätta lära sig och bli bättre och till slut kunna göra något man faktiskt har nytta av själv. Ser verkligen fram emot att gå igenom en massa tipsheets när jag kommer hem.

Det jag egentligen redan visste men som blev ännu tydligare under konferensen var att hands-on sessionerna var de som verkligen gav någonting som man kommer ha nytta av sedan. Jag tror att vi som utlänningar generellt inte får ut lika mycket av alla paneler då det är så mycket man pratar om och exempel som visas som är väldigt specifika för USA. Men självklart har det funnits några intressanta diskussioner, som till exempel en om vad man gör när det inte finns data. Matt Waite, Meghan Hoyer och Sarah Cohen hade alla lite olika exempel de visade och intressanta idéer att ta med sig. Framför allt Matts tankar kring sensorer tycker jag var intressant.

Mina topp tre saker från konferensen:

  1. ArcGIS – jag hoppas verkligen att jag får tag på en subscription när jag kommer hem, då blir det karta av.
  2. QGIS – Gratisverktyget som jag kommer använda direkt när jag kommer hem.
  3. Twine – Textbaserat verktyg för att bygga interaktiva nyhetsspel. Kan vara riktigt informativt och jag kommer verkligen försöka att få till något i det här verktyget när jag kommer hem.

Mikael Tjernström, Mittmedia

Bli först att kommentera på “Samlade tankar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *